Om oss

Om oss

Italiv AB säljer högkvalitativa italienska matvaror från utvalda italienska producenter till konkurrenskraftiga priser.

Bolaget drivs av två vänner, Francesca och Ferdi. Francesca kommer från en av Italiens mathuvudstäder, Bologna, och har bott i Skåne sedan 2012; Ferdi kom till Sverige från Europas största handelscentrum, Rotterdam. 


Italiv AB startades av deras intresse och kärlek för autentisk mat och dryck. Den ena lagar egen pasta (med kavel, enligt tradition såklart!) och får hjärtattack varje gång en svensk använder ketchup som pastasås medan den andra brygger fantastisk egen öl i sitt skånska lanthus.


Francescas familj bor utanför Bologna och har sina rötter på landet, där kärleken för maten är som störst. Hennes far-och morfäldrar odlade frukt och grönsaker i stor skala och producerade kött, prosciutto, salami och vin; Francescas pappas kusin är, med sin familj, en uppskattad italiensk vinproducent. Innan Francesca och Ferdi startade Italiv AB hade de i många år köpt italienska varor av hög kvalitet direkt från producenter i Italien. Dels för eget bruk men också som beställning till sina vänner, grannar, och bekanta. Ryktet spred sig och snart började även bekantas vänner att lägga beställningar.


Tack vare många års erfarenhet av import/export, logistik, försäljning och kvalitetssystem kan Italiv erbjuda sina kunder en trygg och professionell service - vi är också certifierade för införsel och handel av våra ekologiska varor (SMAK certifikat nr.25876).

Vi ser helt enkelt till att produkterna håller högsta kvalitet hela vägen från Italien till din dörr.

Hemlagat italiensk mat Italiv

Från en familj med hjärtat på landet


Italiv fokuserar på produkter från Emilia-Romagna, ett län i Norra Italien mellan Toscana, Lombardia, Veneto och Marche.

Där går tradition och framtid hand i hand – familjer som har odlat mat och vin i generationer (och som producerar egen prosciutto, salami och ost) delar området med företag som Lamborghini, Ferrari, Maserati och Ducati.


Francescas familj kommer från landet, 30 km söder om Bologna, på gränsen mellan Emilia och Romagna. Flera generationer har sedan de arbetat med land och djur, och lärt sig allt om produkterna och hur man tillagar dem på bästa sätt.


I Italien är det de äldre generationerna som lär de yngre att laga mat med kärlek, med respekt för traditionen. Francescas nonna (farmor, på italienska) lagade sin egen pasta hemma tills hon var 89 år gammal och har lärt henne hur man kavlar pasta, gör tortelli, garganelli, gnocchi, lasagne, passatelli. Allt detta lärde sig nonna av sin mamma när hon var liten.


Det är just denna kärlek för mat, natur och tradition som Francesca har tagit med sig till Sverige och delat med nya vänner, grannar och kollegor. Och som hon nu vill hon dela med ännu fler. 

All family photos in this page are exclusive property of Italiv AB. Copies are not allowed.