Recept &...

Cucina con amore (laga mat med kärlek)


Mat är för oss italienare ett sätt av att njuta av livet och även skapa relationer. Varje gång vi träffar våra producenter äter vi lunch tillsammans: vi utbyter erfarenheter, skrattar, pratar om produkter, område, vår historia. Det är då vi förstår om vi klickar och kan bygga en framgångsrik partnerskap. Just där, vid ett dukat bord, framför en tallrik hemlagade tortelli burro e salvia och med ett glas rödvin i handen. 


Min farmor brukade säga "non si cucina con la pancia ma con il cuore" (man lagar mat med hjärtat, inte med magen) och denna principen följer jag än idag när jag väljer ingredienserna och när jag lagar en rätt. Att bjuda någon mat som man har lagat med omtanke och hjärta är ett sätt att visa dem sin uppskattning.


Jag hoppas att dessa äkta recept kommer att ta italiensk värme i era hus och skapa för er samma fina minne de har gjort för mig!


Francesca 


Nyheter & Evenemang

Vi arbetar stadigt för att alltid kunna erbjuda våra kunder högkvalitet, nya produkter och unika upplevelse. Vi skapar också samarbete med utvalda butiker och restauranger som vill erbjuda sina kunder äkta produkter av högst kvalitet. 


I denna sektionen hittar ni våra nyheter och fina evenemang där vi ställer ut våra produkter och bjuder på gratis smakprov av hela vårt sortiment. Håll koll på evenemangskalender eftersom nya evenemang kan dyka upp löpande! 

Vi har också startat samarbeta med en fantastisk italiensk kock från Forli´ (40 km från Francescas hemstad), som är dessutom  en av Francescas bästa vänner. Tillsammans hoppas vi kan erbjuda i snar framtid unika matlagninskurser. Mer info tillkommer!


Italiv AB

Landsvägen 5A

Skivarp, SE

(ej fysisk butik)


Kontakt


mail@italiv.se

Följ oss